Psychotherapie

PSYCHOTHERAPIE


Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten bij volwassenen.

Annemarijn Spaans helpt u via psychotherapeutische gesprekken te kijken naar onderliggende denk- en gedragspatronen. Daarnaast helpt zij u om pijnlijke gevoelens te verwerken en/of moeilijke situaties anders aan te pakken, zowel individueel alsook in de relationele context. Zij gebruikt hierbij met name technieken uit de schematherapie en EMDR en brainspotting. Annemarijn Spaans is senior schematherapeut en EMDR practitionar. Het doel van de therapie is uw psychische klachten en problemen op te heffen, of dermate te verminderen dat u er minder last van heeft en u weer meer kunt genieten. Annemarijn Spaans is zowel overheidsgeregistreerd psychotherapeut alsook Klinisch psycholoog. Wat houden deze registraties in?

DE PSYCHOTHERAPEUT


De psychotherapeut is opgeleid om intensieve psychologische hulp te verlenen, met toepassing van psychotherapeutische behandelmethoden. De psychotherapeut tracht in samenwerking met de cliƫnt psychische klachten en problemen op te heffen of zoveel te verminderen dat men er minder last van heeft. Het beroep van psychotherapeut valt onder de wet BIG en erkende psychotherapeuten zijn geregistreerd in het BIG-register van Psychotherapeuten. Psychotherapeuten hebben een postdoctorale beroepsopleiding van ongeveer vier jaar gevolgd.

DE KLINISCH PSYCHOLOOG


De Klinisch psycholoog is altijd ook gezondheidszorgpsycholoog en heeft zich daarna verder gespecialiseerd. Deze psycholoog heeft na de universiteit een zesjarige postdoctorale opleiding gevolgd die hem/haar heeft toegerust om complexe problemen te behandelen. U kunt bij de klinisch psycholoog terecht voor een psychotherapeutische behandeling. Daarnaast is de Klinisch psycholoog gespecialiseerd in het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek, vaak met behulp van tests. Erkende Klinisch psychologen zijn geregistreerd in het BIG-register van Klinisch Psychologen.